PC&MSX Gebruikersgroep

Nijmegen

Hieronder staan wat games die iedereen "voor-nop" kan downloaden. Wie games-tips heeft voor deze site: schroom niet om ze te melden! We zullen ze graag plaatsen op de site, zodat ook anderen er gebruik van kunnen maken. Het hoeven overigens niet alleen links te zijn naar gratis games, het mogen ook links zijn waar je favoriete spel wordt uitgelegd. Of waar tips over een spel te vinden zijn.


LinCity

Oude tijden herleven weer: SimCity spelen tot diep in de nacht? Wie heeft dit verslavende spel niet gespeeld. Net als de ander Sim-spellen: SimAnt, SimFarm en natuurlijk de Sims. Nu weer SimCity spelen en dan ook nog gratis? Mooi toch!

Klik voor het spel op de volgende link:

      http://www.computeridee.nl/downloads/LinCity


Kijk voor meer info ook op:

http://lincity-ng.berlios.de/wiki/Main_Page

In LinCity moet de speler door het bouwen van dorpen en steden een goed functionerende samenleving opzetten. Daarbij moet u zorgen voor voedsel (boerderijen), voor werk (fabrieken en markten), voor onderwijs (scholen en universiteiten), voor gezondheid (ziekenhuizen), enzovoort. Uiteraard hebt u voor dit alles beperkte financiële middelen.

Het doel is om ofwel een duurzame maatschappij op te zetten (waarbij de planeet gespaard blijft), of om een dusdanig technisch niveau te bereiken dat u uw bevolking met raketten van de (verwoeste) planeet kunt evacueren.

Het aardige van LinCity is dat het spel weliswaar gebaseerd is op zijn illustere voorbeeld, maar er geen kloon van is en ... het programma is nog Nederlandstalig ook. Dus voor wie destijds de pret gemist heeft, of juist oude tijden wil laten herleven, kan terecht bij LinCity.


Eggchase

 

Even relaxen na hardwerken? Dan is EggChase een aardig spel.  In EggChase zitten zes kippen  op een touw en u loopt er onder met een mandje. Aan u de taak om in een bepaalde tijd zo veel mogelijk eieren te vangen.  Hoe meer eieren, hoe meer punten maar zoals u weet laten kippen ook wel eens wat anders vallen en als dat in uw mandje komt worden er punten afgetrokken.  Ook vallen er soms power-ups naar beneden (voor een hogere score) of power-downs  (waarmee uw bewegingen belemmerd of gespiegeld worden). Het behalen van een topscore is dan ook zeker geen eitje.


WolfQuest

Homo homini lupus, leerden we op school: de mens is voor zijn medemens als een wolf. Jullie zullen het af en toe wel denken, maar om het zeker te weten moet je er achter komen hoe een wolf precies leeft. Dat kan nu dankzijWolfQuest.

In dit fraaie en educatieve 3d-spel wordt je in de huid geplaatst van een wolf in het Amerikaanse Yellowstone National Park. Je bent twee jaar en dat betekent dat de puberteit er op zit. Je weet wat je weten moet en dus is het tijd om een eigen gezinnetje te gaan stichten. Op zoek, dus, naar een partner en onderweg niet vergeten te eten. Er ligt aas genoeg, maar een levende haas, coyote of eland is lekkerder.


Meer links naar (gratis) GAMES tools zijn welkom. We zullen ze graag opnemen op deze pagina, dus laat weten als je een tip hebt.

 

Ga naar de bovenkant van deze pagina.....

 


N.b.: De PC&MSX Gebruikersgroep staat niet in voor gevolgen van het gebruik van genoemde programma's.