PC&MSX Gebruikersgroep

Nijmegen

Ons animated clublogo Welkom op de

CLUB HOME PAGE

van de PC&MSX Gebruikersgroep Nijmegen.


De PC&MSX Gebruikersgroep Nijmegen is een gezellige computerclub,
en waarschijnlijk één van de oudste van Nederland!


De PC&MSX Gebruikersgroep Nijmegen is waarschijnlijk één van de oudste computerclubs van Nederland. Ooit begonnen met alleen MSX-computers, maar nu universeler. Het is ook nog een gezellige club, waar leden elkaar helpen. Elke derde zaterdag van de maand houden we onze clubdag, waar leden en bezoekers welkom zijn. (Maar check voor alle zekerheid op de Club Dagen pagina!) 

We komen bij elkaar in het Nijmeegse wijkgebouw De Biezantijn. De zaal is op de clubdagen open van 9:00 tot 16:00 uur.


Rond 1985 is onze club begonnen als MSX-hobbyclub. Het ledental groeide en op topclubdagen waren er soms meer dan 150-180 bezoekers op onze clubdagen. Ze kwamen uit heel Nederland en de grensstreken. Op een gegeven moment waren er echter meer PC's dan MSX-en, dus hebben we de naam aangepast aan de actualiteit, door er "PC&" voor te zetten. Maar we zijn gelukkig niet éénkennig: er komen geregeld ook leden met bijvoorbeeld ook Mac, Linux, iPad's en (Android) tablets.

Wie het uitgerekend heeft, weet dat onze club dus al zo'n 37 jaar bestaat. Behalve via de gezamenlijke hobby kennen de meeste leden elkaar ook vele jaren, waardoor er een goede sociale band ontstaan is tussen hen. Dat betekent overigens niet, dat nieuwe leden niet welkom zijn. Integendeel...! We kunnen, net als vele clubs, altijd wel nieuwe leden bij onze club gebruiken. Daarbij kan een groter ledental vaak een extra motivatie zijn om meer activiteiten te starten. Kom gerust eens vrijblijvend bezoeken op één van onze clubdagen...
Heb je een probleem met de hard- of software, mag je die computer ook menemen.


Waar onze clubleden vroeger met tower PC's liepen te sjouwen, losse speakersets en grote schermen (van 14 tot 21 inch CRT of LCD) is er een duidelijke trend naar meer mobiliteit: laptops en tablets worden nu het meest gebruikt door de leden en bezoekers. Maar er zijn nog steeds "die-hard's", die even een PC openschroeven voor een ander moederbord of om een andere grafische kaart in de PC zetten... Maar ook een (nog) grotere harddisk, of mooier: de harddisk vervangen door een SSD.


Op onze clubdagen zijn we zowel via een bedraad- als een draadloos netwerk aangesloten op Internet. We kunnen onderling bestanden delen, maar het is ook eenvoudig om, eventueel met hulp van andere clubleden, de laatste drivers en/of software updates te zoeken en te downloaden van het Internet. 

De kracht van de club is dan ook elkaar helpen. Zowel op software- als hardware gebied. En kunnen we zelf niet direct helpen, dan zoeken we samen een andere oplossing.
Sinds 2015 heeft onze club ook een eigen PC&MSX Facebook pagina en worden updates, tips en trucs daar geplaatst, in plaats van op deze website. Het loont dus de moeite om onze Facebook pagina eens te bezoeken voor de laatste nieuwtjes.


Het updaten van Facebook gaat sneller en eenvoudiger, dan deze website. We hebben dus besloten om deze pagina alleen te update voor bijvoorbeeld de kalender. Foto's, tips, trucs en andere voor de leden interessante informatie komt op de Facebook pagina. Die is dan ook dynamischer....Een probleem met je computer? Dat is geen probleem voor ons. Kom kennis maken met de club op één van de Club Dagen. Nieuwe leden, die door clubleden geïntroduceerd worden, mogen de eerste keer zonder betalen naar binnen. Geen bekende binnen de club? Geen probleem, je bent altijd welkom en de koffie (of thee) staat klaar.

Binnen de club is meestal wel voldoende expertise aanwezig, om de computer weer in goede staat te krijgen. Ook een goede manier om de club te leren waarderen.


We vragen een vergoeding voor het gebruik van onze materialen van € 1,50 per clubdag.
Een computer elders laten repareren kost een veelvoud daarvan...!

Wie wil mag voor een heel jaar ook in één keer € 15 betalen. Daarmee bespaar je minimaal € 1,50!
Vraag de penningmeester om het bankrekeningnummer!