PC&MSX Gebruikersgroep

Nijmegen

Ons animated clublogo

Website Info

Net als vele andere clubs heeft de PC&MSX Gebruikersgroep een eigen website, waar leden en niet-leden informatie over de club kunnen vinden. Op de HOME pagina staat al veel algemene informatie, maar op deze pagina staat met name informatie over onze website. Wat velen niet weten, is dat onze site al een tijdje mee gaat...!


Bovenaan de HOME pagina van deze website staat ook nog de oude benaming van de lokale site uit 1999:" Club Home Page". Die naam refereert naar de website, die we bijna twintig jaar geleden al op onze lokale website (op de clubcomputer) gebruikten. De website was helemaal in HTML geschreven, goede tools waren er toen nog niet.

Alle leden kregen als aandenken een speciale muismat, zie afbeelding links. De afkorting van de site-naam is ook nog te zien in de 'favicon' op het tabblad in de browser:

 = CLUB HOME PAGE


Eerst draaide de website dus nog lokaal, maar na een paar jaar is de hele pagina ge-restyled en voor het eerste op 15 februari 2006 online gegaan. Het daarna gebruikte draaiende clublogo is overigens nog ouder. De volgende update werd deels gemaakt met FrontPage, deels "kladblok" kwam al na een paar jaar. De opening van die site hebben we op de clubdag op 15 maart 2008 gedaan.

Vijf jaar daarna is voor het eerst gebruik gemaakt van het programma Artisteer voor weer een redesign. De opening van deze totaal nieuwe site is op de clubdag in 17 augustus 2013 gedaan door de voorzitter. Na weer ruim vier jaar is de hele pagina opnieuw gerestyled en in 17 december 2017 gelanceerd. Begin 2019 kreeg deze update nog een kleine face-lift: wat helderder kleuren, grotere fonts en regelafstand, om de leesbaarheid ook op bijvoorbeeld een gsm te vergroten.

Samenvattend kunnen we zeggen:

PC&MSX gebruikersgroep 

is 16 jaar online!


Van oudere websites zijn hieronder nog snapshots te zien: